Skip links

Mediation

Van een advocatenkantoor dat zoveel procedeert als wij, zou je het misschien niet zeggen, maar wij lossen de zaken liever op zonder naar de rechter te gaan. Een van de dingen waar we erg in geloven is zakelijke mediation, maar wel op een vakbekwame, oplossingsgerichte en (juridische) juiste manier. Hoe wij dat aanpakken lees je hieronder.

Tip van Stip

Heb jij zakelijk geschil en ken je ons nog niet? Overweeg dan om ons niet als (partijdig) advocaat aan te zoeken, maar eerst contact op te nemen met jouw wederpartij om ons gezamenlijk aan te zoeken voor een mediationtraject waarin wij een neutrale rol vervullen.* Als het lukt om er op die manier uit te komen, zijn de kosten bijna altijd lager en de oplossingen bijna altijd beter dan wanneer je naar de rechter zou zijn gegaan.

* Voor de duidelijkheid. Ons kantoor doet alleen mediation in zakelijke geschillen. Mediation in bijvoorbeeld echtscheidingsprocedures doen wij niet.

Mediaton is vaak goedkoper en effectiever, maar komt toch meestal niet van de grond.

Geschil van inzicht met zakelijke partners is heel normaal, maar de vraag is hoe je het oplost. Escalatie van het geschil met ruziënde advocaten en soms zelfs de rechter is meestal duur, niet effectief en maakt bovendien vijanden van mensen die voorheen goed door één deur konden. Ondertussen staat het bedrijf of de samenwerking volledig stil en wordt bijna geen geld meer verdiend.

Met zakelijke mediation is dit te voorkomen. Wij zoeken samen met alle partijen op een neutrale manier naar een voor iedereen bevredigende, juridisch juiste, maar ook commerciële oplossing.

Maar er is een praktisch probleem: als het conflict al verregaand geëscaleerd is een partijen zich al diep in de spreekwoordelijke loopgraven bevinden, is het meestal niet meer mogelijk om nog even samen een mediator op te zoeken. Neemt een van de partijen het initiatief om zelf een mediator te zoeken, dan is het wantrouwen vaak al zo groot dat de andere partij de onafhankelijkheid niet vertrouwt en dus niet instemt. Zodoende komt een goedkopere, effectievere en meer duurzame wijze van geschillenbeslechting toch vaak niet van de grond.

 

De oplossing: de gratis Stip-mediationclausule voor al jouw zakelijke contracten.

De oplossing voor het hiervoor beschreven probleem is om mediation al af te spreken vóórdat er sprake is van een geschil. Zo weten alle partijen precies wat ze kunnen doen om dure ineffectieve escalatie te voorkomen.

Het van tevoren afspreken van mediation kan eenvoudig met de Stip mediationclausule. Dit is bovendien helemaal gratis. De Stip-mediationclausule is eenvoudig te gebruiken bij iedere overeenkomst. De clausule is bijvoorbeeld ideaal voor aandeelhoudersovereenkomsten, overeenkomsten van opdracht (waaronder managementovereenkomsten), samenwerkingsovereenkomsten, etc.

Contacteer ons voor de gratis mediation clausule.

Contact opnemen

Gratis en vrijblijvend

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact opnemen
Sluit