Skip links

Nieuws (Mr. Magazine). Overstap van de week: Gert Poot

OVERSTAP VAN DE WEEK: GERT POOT

12 april 2017

2 min. leestijd

Het originele bericht kunt u hier lezen, of via het logo hiernaast. Zie verder ook dit bericht op facebook van de Mr.

 

Overstap van de week is Gert Poot. Poot heeft eenmanskantoor Stip Advocatuur opgericht in Rotterdam. Dit kantoor richt zich op zakelijk-juridische problemen in met name het mkb. Poot is afkomstig van Trip Advocaten en Notarissen te Groningen.

Een nieuw kantoor. Waarom was nu voor u het juiste moment?

Eigenlijk is het nooit het juiste moment. Er is altijd nog meer bij te leren, meer netwerk op te bouwen, meer ervaring op te doen etc. Dit geldt zeker ook voor mij. Toen ik lang geleden besloot dat ik advocaat wilde worden, wist ik direct dat ik dit ooit als zelfstandig ondernemer wilde doen. Inmiddels heb ik op twee goede kantoren de kunst mogen afkijken, ik ben nog jong en heb nog geen kinderen of andere verplichtingen die de stap in de weg staan. Ik ben dus klaar voor het avontuur.

Waarmee gaat u zich onderscheiden van alle andere kantoren?

Ik heb de gewoonte om voor klanten tot het uiterste te gaan. Ik heb nooit een zaak verloren en haal bij onderhandelingen alles eruit wat erin zit. Hierbij staat de wens van de klant voorop. Deze is zelden zuiver juridisch, maar vaak commercieel, financieel en persoonlijk, zodat de juridische bril soms af moet. Stip is als eenmanskantoor flexibel en bereikbaar, ook als andere kantoren gesloten zijn. Stip geeft elke zaak de aandacht die deze verdient.

Wat is uw ‘Stip’ aan de horizon?

Groei is geen doel op zich. Belangrijker is dat iedere klant ervaart dat Stip voor hem of haar tot het uiterste gaat en achteraf tevreden terugkijkt op de verleende diensten.

U gaat van standplaats Groningen naar Rotterdam. Terug naar uw roots?

Ik kende Rotterdam een beetje van de tijd toen ik Technische Natuurkunde studeerde aan de TU Delft, maar heb er nooit gewoond. Rotterdam heeft mij echter altijd aangesproken als bruisende ambitieuze stad met een grote potentie.

Heeft u de inrichting van uw kantoor zelf gedaan?

Een van de vijf kernwaarden van Stip advocatuur is ‘betaalbare kwaliteit’. Hiermee wordt bedoeld dat Stip de kwaliteit levert van een groot kantoor, maar tegen een heel ander tarief. Dit is mogelijk door kritisch te zijn (en blijven) op de kosten. De inrichting van een kantoor besteed ik dus zeker niet uit!

WILT U GEEN BELANGRIJK JURIDISCH NIEUWS MEER MISSEN?

Abonneer u op de Mr. Nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

 

Contact opnemen

Gratis en vrijblijvend

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact opnemen
Sluit